Festival Thespis: Săptămâna de teatru Diogene Bihoi

Începând de duminică, 17 decembrie, (sâmbătă fiind zi de doliu național) Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara prezintă a 24-a ediţie a festivalului „Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi”. 

Această săptămână de teatru încurajează libertatea de expresie, propunând, prin spectacolele prezentate, un tablou viu al creaţiei teatrale studenţeşti timişorene. În 1994, situaţia socio-politică post-decembristă din România l-a determinat pe Diogene Bihoi, iniţiatorul şi mentorul Thespis, să prezinte o săptămână de teatru care să reamintească idealurile Revoluţiei timişorene şi care să pună o oglindă în faţa unei societăţi debusolate. Săptămâna de teatru se numea „Săptămâna teatrului politic 16-22 Decembrie”. După dispariţia lui Lelu, această săptămână se numeşte, în memoria sa şi a crezurilor sale, „Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi”. Cu atât mai mult acum, la 28 de ani de la Revoluţie, sperăm ca oamenii să nu fi uitat pentru ce au dispărut acei tineri în decembrie 1989. Spectacolele din această săptămână de teatru reprezintă un omagiu adus acelor martiri care ne-au dat posibilitatea să ne exprimăm liber, în viaţă şi pe scenă.

În fiecare seară, aşteptăm publicul tânăr, şi nu numai, la câte un spectacol, de diferite facturi (comedii, drame, farse etc.). În festival este inclusă şi o expoziţie permanentă cu imagini din zilele Revoluţiei. Primul spectacol este „Un subiect pentru o scurtă povestire”, după textul lui A.P. Cehov, ”Pescărușul” duminică seara, de la ora 18.

Spectacolele au loc în studioul Thespis de la etajul II al Casei Studenţilor din Timişoara (Bv. Regele Carol I, nr. 9).

Cu gândul la cei care ne-au dat nume, la cei care ne-au ajutat să creştem în libertate, vă aşteptăm pe la noi. Intrarea este liberă. ȘI... AVEM ȘI TOMBOLĂ ÎN FIECARE SEARĂ, prin care puteți câștiga un obiect de recuzită din spectacolul pe care l-ați urmărit :)

*Program:
Duminică, 17.12, ora 18 Subiect pentru o scurtă povestire
(după Pescărușul de A.P. Cehov)
Luni, 18.12, ora 20 Totul despre dragoste de Iulian Tănase
Marți, 19.12, ora 20 Dumnezeu de Woody Allen
Miercuri, 20.12, ora 19 Comando către moarte de Alfonso Sastre
Joi, 21.12, ora 19 Farmacia de Salahhé
ora 20 Dailynews de Ionuț Inoveanu

FB event: https://www.facebook.com/events/2047868025431699